Ochrana osobných údajov

ZÁSADY OCHRANY OSOBNÝCH ÚDAJOV

K spracúvaniu Vašich osobných údajov pristupujeme len zákonným spôsobom, profesionálne a citlivo.

Vaše osobné údaje sú uložené v zabezpečenom informačnom systéme.

Všetky osoby, ktoré prídu do styku s  vašimi osobnými údajmi zo strany prevádzkovateľa, sú náležite poučené o zákonnom zaobchádzaní s nimi a sú zaviazaní mlčanlivosťou.

Získavame od vás iba tie údaje, ktoré sú potrebné na splnenie účelu na základe ktorého ste nás kontaktovali.

Môžete nás kedykoľvek požiadať o  zmazanie histórie objednávok resp. našej e-mailovej komunikácie a to e-mailom, písomne alebo osobne.

I. Prevádzkovateľ internetovej stránky www.indigoprint.sk

IndigoPrint s.r.o.
Osadná 2, 831 03 Bratislava
IČO: 51 353 288
IČ DPH: SK2120 6895 71

Prevádzkovateľ získava osobné údaje zo zaslaných kontaktných formulárov prostredníctvom internetovej stránky www.indigoprint.sk alebo na e-mailovú adresu info@indigoprint.sk

II. Účel spracúvania osobných údajov:
  1. Vystavenie daňového dokladu – faktúry v  zmysle § 74 zákona č. 222/2004 Z.z. o dani z pridanej hodnoty
  2. Predzmluvné vzťahy
  3. Identifikácia zákazníka
  4. Potvrdenie objednávky prostredníctvom elektronickej pošty
III. Zoznam spracúvaných osobných údajov

Prevádzkovateľ spracováva Vaše kontaktné údaje, fakturačné údaje, údaje na doručenie

  • Kontaktné údaje sú meno, priezvisko, telefónne číslo a e-mailová adresa (na účely potvrdenia objednávky, komunikáciu so zákazníkom,  doručenia tovaru)
  • Fakturačné údaje sú:
    • meno a priezvisko, adresa trvalého bydliska, číslo bankového účtu
    • názov a adresa sídla spoločnosti, IČO, DIČ / IČ DPH ak bolo pridelené, číslo bankového účtu
  • Údaje na doručenie sú meno a priezvisko príjemcu, titul, adresa doručenia, telefónne číslo, e-mailová adresa

 

IV. Dobrovoľnosť poskytnutia osobných údajov

Prevádzkovateľ získava len tie osobné údaje zákazníkov, ktoré sú potrebné na splnenie záväzkov, ktoré od neho zákazník objednávkou očakáva. V  prípade neposkytnutia týchto osobných údajov nie je možné spracovať prijatú objednávku od zákazníka. Na základe tejto
skutočnosti je zákazník povinný poskytnúť všetky potrebné údaje pri realizovaní objednávky.

Prevádzkovateľ získava osobné údaje od zákazníkov v  rozsahu potrebnom na splnenie povinností vyplývajúcich z  kúpnej resp. inej odplatnej zmluvy uzatvorenej medzi prevádzkovateľom a zákazníkom v súlade s § 10 ods. 3 písm. b) zák. č. 122/2013 Z. z. o ochrane
osobných údajov v znení neskorších právnych predpisov bez súhlasu dotknutej osoby

Zákazník poskytuje osobné údaje prevádzkovateľovi dobrovoľne za účelom splnenia jeho povinností vyplývajúcich z  kúpnej resp. inej odplatnej zmluvy a  ďalšej komunikácie. Bez ich poskytnutia prevádzkovateľ nemôže riadne plniť zmluvu so zákazníkom a preto ju nebude možné so zákazníkom ani uzavrieť.

Prevádzkovateľ spracúva osobné údaje dotknutej osoby len po dobu nevyhnutnú na splnenie účelu vyplývajúceho zo zmluvy a zo všeobecne záväzných právnych predpisov.

V. Zverejnenie údajov

Prevádzkovateľ získané osobné údaje zákazníkov – fyzických osôb nezverejňuje

VI. Podmienky spracovania

Prevádzkovateľ prijal primerané technické, organizačné a  personálne opatrenia zodpovedajúce spôsobu spracúvania osobných údajov, pričom zobral do úvahy najmä použiteľné technické prostriedky, dôvernosť a dôležitosť spracúvaných osobných údajov, ako
aj rozsah možných rizík, ktoré sú spôsobilé narušiť bezpečnosť alebo funkčnosť jeho informačných systémov

Prevádzkovateľ sa zaväzuje, že bude s  osobnými údajmi dotknutej osoby zaobchádzať a nakladať v súlade s platnými právnymi predpismi SR

VII. Práva a povinnosti dotknutej osoby
  1.  Zákazník prevádzkovateľa ako dotknutá osoba v  zmysle zákona č. 122/2013 Z.z. o  ochrane osobných údajov a  o  zmene a  doplnení niektorých zákonov (ďalej len “dotknutá osoba”), je povinný uviesť úplné a pravdivé údaje
  2. Dotknutá osoba si môže uplatniť svoje práva vyplývajúce zo zákona č. 122/2013 Z.z. o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov e-mailom, písomne alebo osobne na adrese sídla prevádzkovateľa
  3. Dotknutá osoba disponuje právami podľa § 28 až § 30 zákona č. 122/2013 Z.z. o  ochrane
    osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov o ktorých ju prevádzkovateľ poučil
VIII. Poučenie o právach dotknutej osoby

Dotknutá osoba má právo na základe písomnej žiadosti od prevádzkovateľa vyžadovať

  1. Potvrdenie, či sú alebo nie sú osobné údaje o nej spracúvané
  2. Vo všeobecne zrozumiteľnej forme informácie o spracúvaní osobných údajov v informačnom systéme v rozsahu podľa § 15 ods. 1 písm. a) až e) druhý až šiesty bod č. 122/2013 Z.z. o ochrane osobných údajov (ďalej len ako „ZoOOÚ“) pri vydaní rozhodnutia je dotknutá osoba oprávnená oboznámiť sa s postupom spracúvania a vyhodnocovania operácií
  3. Vo všeobecne zrozumiteľnej forme presné informácie o zdroji, z ktorého získal jej osobné údaje na spracúvanie
  4. Vo všeobecne zrozumiteľnej forme zoznam jej osobných údajov, ktoré sú predmetom spracúvania
  5. Opravu alebo likvidáciu svojich nesprávnych, neúplných alebo neaktuálnych osobných údajov, ktoré sú predmetom spracúvania
  6. Llikvidáciu jej osobných údajov, ktorých účel spracúvania sa skončil; ak sú predmetom spracúvania úradné doklady obsahujúce osobné údaje, môže požiadať o ich vrátenie
  7. Likvidáciu jej osobných údajov, ktoré sú predmetom spracúvania, ak došlo k  porušeniu zákona
  8. Blokovanie jej osobných údajov z  dôvodu odvolania súhlasu pred uplynutím času jeho platnosti, ak prevádzkovateľ spracúva osobné údaje na základe súhlasu dotknutej osoby.

Právo dotknutej osoby podľa § 28 ods. 1 písm. e) a f) ZoOOÚ možno obmedziť, len ak takéto obmedzenie vyplýva z osobitného zákona alebo jeho uplatnením by bola porušená ochrana dotknutej osoby, alebo by boli porušené práva a slobody iných osôb.

Dotknutá osoba na základe písomnej žiadosti má právo u prevádzkovateľa namietať voči

  • Spracúvaniu jej osobných údajov, o  ktorých predpokladá, že sú alebo budú spracúvané na účely priameho marketingu bez jej súhlasu, a žiadať ich likvidáciu
  • Využívaniu osobných údajov uvedených v  § 10 ods. 3 písm. d) ZoOOÚ na účely priameho marketingu v poštovom styku
  • Poskytovaniu osobných údajov uvedených v § 10 ods. 3 písm. d) ZoOOÚ na účely priameho marketingu

Dotknutá osoba na základe písomnej žiadosti alebo osobne, ak vec neznesie odklad, má právo u prevádzkovateľa kedykoľvek namietať voči spracúvaniu osobných údajov v prípadoch podľa § 10 ods. 3 písm. a), e), f) alebo g) ZoOOÚ vyslovením oprávnených dôvodov alebo predložením dôkazov o neoprávnenom zasahovaní do jej práv a právom chránených záujmov, ktoré sú alebo môžu byť v  konkrétnom prípade takýmto spracúvaním osobných údajov poškodené; ak tomu nebránia zákonné dôvody a preukáže sa, že námietka dotknutej osoby je oprávnená, prevádzkovateľ je povinný osobné údaje, ktorých spracúvanie dotknutá osoba namietala, bez zbytočného odkladu blokovať a zlikvidovať ihneď, ako to okolnosti dovolia.

Dotknutá osoba na základe písomnej žiadosti alebo osobne, ak vec neznesie odklad, ďalej má právo u  prevádzkovateľa kedykoľvek namietať a  nepodrobiť sa rozhodnutiu prevádzkovateľa, ktoré by malo pre ňu právne účinky alebo významný dosah, ak sa také rozhodnutie vydá výlučne na základe úkonov automatizovaného spracúvania jej osobných údajov.
Dotknutá osoba má právo žiadať prevádzkovateľa o  preskúmanie vydaného rozhodnutia metódou odlišnou od automatizovanej formy spracúvania, pričom prevádzkovateľ je povinný žiadosti dotknutej osoby vyhovieť, a to tak, že rozhodujúcu úlohu pri preskúmaní rozhodnutia bude mať oprávnená osoba; o spôsobe preskúmania a výsledku zistenia prevádzkovateľ informuje dotknutú osobu v lehote podľa § 29 ods. 3 ZoOOÚ. Dotknutá osoba nemá toto právo iba v prípade, ak to ustanovuje osobitný zákon, v ktorom sú upravené opatrenia na zabezpečenie oprávnených záujmov dotknutej osoby, alebo ak v  rámci predzmluvných vzťahov alebo počas existencie zmluvných vzťahov prevádzkovateľ vydal rozhodnutie, ktorým vyhovel požiadavke dotknutej osoby, alebo ak prevádzkovateľ na základe zmluvy prijal iné primerané opatrenia na zabezpečenie oprávnených záujmov dotknutej osoby.

Ak dotknutá osoba uplatní svoje právo:

  • Písomne a  z  obsahu jej žiadosti vyplýva, že uplatňuje svoje právo, žiadosť sa považuje za podanú podľa tohto zákona; žiadosť podanú elektronickou poštou alebo faxom dotknutá osoba doručí písomne najneskôr do troch dní odo dňa jej odoslania,
  • Osobne ústnou formou do zápisnice, z  ktorej musí byť zrejmé, kto právo uplatnil, čoho sa domáha a  kedy a  kto vyhotovil zápisnicu, jeho podpis a  podpis dotknutej osoby; kópiu zápisnice je prevádzkovateľ povinný odovzdať dotknutej osobe
  • U  sprostredkovateľa podľa písmena prvého, alebo druhého bodu, je ten povinný túto žiadosť alebo zápisnicu odovzdať prevádzkovateľovi bez zbytočného odkladu.

Dotknutá osoba pri podozrení, že jej osobné údaje sa neoprávnene spracúvajú, môže podať úradu návrh na začatie konania o ochrane osobných údajov.

Ak dotknutá osoba nemá spôsobilosť na právne úkony v  plnom rozsahu, jej práva môže uplatniť zákonný zástupca.

Ak dotknutá osoba nežije, jej práva, ktoré mala podľa ZoOOÚ, môže uplatniť blízka osoba.

Žiadosť dotknutej osoby podľa § 28 ods. 1 písm. a) až c), e) až h) a ods. 3 až 5 ZoOOÚ vybaví prevádzkovateľ bezplatne.

Žiadosť dotknutej osoby podľa § 28 ods. 1 písm. d) ZoOOÚ vybaví prevádzkovateľ bezplatne okrem úhrady vo výške, ktorá nemôže prekročiť výšku účelne vynaložených vecných nákladov spojených so zhotovením kópií, so zadovážením technických nosičov a s odoslaním informácie dotknutej osobe, ak osobitný zákon neustanovuje inak.

Prevádzkovateľ je povinný písomne vybaviť žiadosť dotknutej osoby podľa § 29 ods. 1 a 2 ZoOOÚ najneskôr do 30 dní odo dňa doručenia žiadosti.

Obmedzenie práv dotknutej osoby podľa § 28 ods. 2 ZoOOÚ prevádzkovateľ bez zbytočného odkladu písomne oznámi dotknutej osobe a úradu.

IX Poskytnutie osobných údajov tretím stranám

Z titulu plnenia uzavretej zmluvy sa pri spracúvaní osobných údajov kupujúceho predpokladá, že osobné údaje kupujúceho budú poskytnuté a sprístupnené nasledovným tretím stranám, resp. okruhom príjemcov:

  • Slovenská pošta, a.s., so sídlom Partizánska cesta 9, 975 99 Banská Bystrica, IČO: 36631124, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Banská Bystrica, Oddiel Sa, Vložka č.803/S;
  • Geis Parcel SK s.r.o. Balíková preprava, Geispoint so sídlom Trňanská 6, 96 001 Zvolen, IČO: 46 489 592, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Banská Bystrica, oddiel Sro, vložka číslo 21503/S
  • Geis SK s.r.o. Paletové prepravy, Celovozová preprava, Logistika, Obaly so sídlom Trňanská 6, 96 001 Zvolen, IČO: 31 324 428, zapísaná v obchodnom registri Okresného súdu Banská Bystrica, vložka číslo 2083/S

Súhlas so spracúvaním osobných údajov

Týmto udeľujem súhlas podľa § 11 zákona č. 122/2013 Z. z. o  ochrane osobných údajov v  znení neskorších právnych predpisov s poskytnutím a spracúvaním mojich osobných údajov v rozsahu podľa čl. III a na účel podľa čl. II tohto dokumentu spoločnosti IndigoPrint s.r.o., so sídlom Osadná 2, 831 03 Bratislava, IČO: 51 353 288 po dobu účinnosti uzavretej zmluvy a súhlasím s ich poskytovaním tretej strane a to poštovému podniku.
Zároveň prehlasujem, že som bol/a v súlade s § 15 ods. 1 informovaný/á o podmienkach spracúvania osobných údajov prevádzkovateľom.